11 februari 2022
19:30

Viking HC

Referat: HC Örnen - Viking HC

Det blev tyvärr förlust i gårdagens match hemma mot Viking HC. Slutsiffrorna skrevs till 2-5 i Vikings favör.

Det blir inte särskilt mycket att säga om den här matchen där ett rätt så utslitet HC Örnen kommer ut till sin fjärde match på endast åtta dagar. HC Örnen är med på ett bra sätt under den första perioden där man också är i ledning inför den andra perioden. Efter den första perioden börjar orken och koncentrationen i många fall tryta och Viking kan med sitt snabba spel ofta sätta bra press på HC Örnen. Viking lyckas även göra två psykologiskt viktiga mål i den sista minuten och går ifrån till en 1-4 ledning inför den tredje perioden. I och med detta känns matchen avgjord och den sista perioden spelas i stort sett av och slutresultatet blir 2-5 till bortalaget Viking HC.

Tränare Patrick Carlsson om matchen.
- Vi kommer ut bra första 10 och sätter tryck mot Vikings mål. Men ju längre matchen går tycker jag att vi börjar slarva mer och mer i både spelet med och utan puck. Vi är inte tillräckligt rejäla kring linjerna och det straffar oss två gånger om sent i andra perioden, där känns det även som matchen avgörs och i tredje orkar vi inte riktigt få kontakt.

Matchens trio:

Eric Samuelsson
- Gör en grym insats i målet och kommer upp stort flera gånger.

Daniel Jansson
- Gör en bra insats och skapar många farliga chanser.

Daniel Strindlund
- Gör en bra match och är med och skapar mycket framåt.

Vi glömmer denna match och blickar framåt till morgondagen då det återigen är dags för match, den femte matchen på tio dagar. Denna gång är det Sunne IK som kommer på besök till Trängens IP och det är en viktig match där viktiga poäng står på spel i kampen om en kvalserieplats.

Mer info om den matchen kommer under morgondagen.